| Home |
 
 
 

Maximaal hypotheekbedrag

 
 

Leningen vergelijken
Kortlopende leningen
Particuliere lening
Langlopende leningen
Kredietwaardigheid
Doorlopend Krediet
Persoonlijke Lening
Eigen Huis Krediet
Flexibel Krediet
Bedrijfsleningen
Maximale Hypotheek
Annuiteiten Hypotheek
Beleggingshypotheek
Spaarhypotheek
Aflossingsvrije Hypotheek
Tweede Hypotheek
Waarde Woning Taxeren
Inkomstenverzekering
Levensverzekering
Overlijdensverzekering
Maximale Hypotheek Berekenen

De maximale hypotheek. U wenst graag mooi te wonen. Een mooi huis, een ruime tuin en ook graag een mooie auto voor de deur. Belangrijk is uw hypotheek. Hoeveel kunt u lenen, wat is de maximale hypotheek die de banken of financiers u willen verstrekken?

Maximale hypotheek berekenen

Er zijn diverse programma's waarmee u heel ingewikkeld uw maximale hypotheek kunt berekenen. Het kan ook eenvoudiger. Met een aantal eenvoudige vuistregels kunt u namelijk de maximale hypotheek berekenen.

Uiteraard verschilt dit per aanbieder maar de regel is dat u 4,5 tot 5,5 keer uw bruto jaarsalaris mag vermenigvuldigen om het bedrag van uw maximale hypotheek te krijgen. In het volgende voorbeeld gaan we uit van vermenigvuldigingsfactor 5:

Maandinkomen: € 2500,-
Jaarinkomen: € 30.000,-

Maximaal hypotheekbedrag: € 150.000,-

Woning kopen

Uw maximale hypotheek bedraagt € 150.000,-. U dient er nog rekening mee te houden dat de kosten koper voor uw rekening zijn en dat makelaarskosten etc. betaald moeten worden indien u een woning koopt.

Deze kosten koper (k.k.) bedragen bij benadering 10% van de verkoopprijs. Bij een nieuwbouwwoning wordt het huis vaak Vrij op Naam (v.o.n.) verkocht, waarbij er zo goed als geen verdere kosten bij komen.

Met de maximale hypotheek van € 150.000,- kunt u een bestaande woning kopen van ongeveer € 135.000,- en een nieuwbouwwoning van € 147.000,-.

Houdt u er rekening mee dat dit een zeer globale berekening is voor het maximale bedrag van uw hypotheek, maar wel degelijk een goed houvast biedt om te bepalen hoeveel u kunt lenen.

Maximale Kortlopende Lening berekenen

Inkomsten per maand: Tel uw netto inkomen op + het netto inkomen van uw partner en eventuele kinderbijslag of alimentatie.

Uitgaven per maand: Voor een huishouden van 1 persoon gelden gemiddelde uitgaven van 40% van het totale inkomen. Voor meerpersoons huishoudens gelden gemiddelde uitgaven van 50% van het totale inkomen. Tel hierbij op de hypotheeklasten of de huurlasten en eventueel te betalen alimentatie.

Het maximale bedrag wat u veilig kunt lenen: Trek de uitgaven van de inkomsten af en doe dit maal 50. Dit is het bedrag wat u maximaal veilig en verantwoord kunt lenen. Een voorbeeld:

Een echtpaar met 2 kinderen verdienen € 3000
De kinderbijslag is € 200 per maand
De uitgaven bedragen 50% van € 3000 = € 1500
Hypotheeklasten: € 750

Maximale bedrag van de lening: (€ 3000 + € 200) - (€ 1500 + € 750) = € 950 x € 50 = € 47.500

Wilt u een exacte hypotheek- of leningofferte?

Dan kunt u direct een offerte aanvragen bij de verschillende aanbieders.

 


© - LeenHetHier.nl
Linkpartners